Ultieme baby uitzet mét shop tips

Het internet staat vol met allerlei baby uitzet lijstjes. Toch vond ik het nog best een karwei om alles bij elkaar te zoeken. Daarom deel ik met jullie mijn ultieme baby uitzet, inclusief shop tips!

ultieme baby uitzet

Maar eerst even een klein woordje vooraf. Het kost wat, zo’n baby. Je kunt het natuurlijk zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt. Mijn tip vooraf zou zijn om een overzicht te maken met je budget per maand en welke benodigdheden je vervolgens per maand kunt kopen. Zo weet je zeker dat je financieel uitkomt aan het einde van de rit. Daarnaast komt de klap minder hard aan als je iedere maand een beetje aanschaft, in plaats van in één keer de gehele uitzet. Ik begon zelf na de positieve 20 weken echo met het aanschaffen van de baby uitzet; dan ben je echt ruim op tijd.

Ultieme baby uitzet – slapen (bedje)

Pasgeboren baby’s slapen gemiddeld zestien tot twintig uur per dag. Een fijn bedje is dus heel belangrijk! Wij hebben ervoor gekozen om zowel een co-sleeper als een (doorgroei)ledikant aan te schaffen. Een co-sleeper is een wiegje dat je tegen je eigen bed aanschuift (eén zijkant van dit wiegje kan omlaag). Zo heb je alle voordelen van “co-sleeping” (samen slapen), maar ligt de baby wel veilig in zijn of haar eigen bedje. Deze co-sleeper gebruik je de eerste maanden, daarna ga je over op het (doorgroei)ledikantje. Een doorgroei ledikant is geschikt voor kindjes van 0 tot 6 jaar.

Bedje Leeftijd Matras Deken
Wieg 0-6 m 40×80 cm 75×100 cm
Babyledikant 0-36 m 60×120 cm 100×135 cm
Doorgroeiledikant 6-36 m 70×140 cm 120×150 cm
Peuterbed 3-7 jaar 70×150 cm 120×150 cm

Ultieme baby uitzet – slapen (slaapzakje en kruik)

Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om gebruik te maken van slaapzakjes. Je kindje ervaart dan wat meer geborgenheid en kan zichzelf niet wakker maken met bewegende armpjes. We hebben twee slaapzakjes (handig als er één in de was zit). Ik heb heel veel goede verhalen gehoord over de Puckababy slaapzakjes. Wij kozen voor de varianten Hong Kong en White Dotty:

Gezien pasgeboren baby’s zichzelf nog niet goed op temperatuur kunnen houden, is het handig om twee kruikjes aan te schaffen. Deze kruikjes kun je gebruiken om het bed en de kleertjes op te warmen.

Ultieme baby uitzet – verzorging

Wat betreft de verzorging van je baby is de commode op de babykamer – en alles wat daarbij komt kijken – toch wel het belangrijkste. Op de commode ligt een aankleedkussen en in de commode liggen alle verzorgingsartikelen die je nodig hebt om luiers te verschonen en om je lieve, kleine baby te wassen.

Ultieme baby uitzet – (borst)voeding

Zoals je hier al hebt kunnen lezen, wil ik graag borstvoeding geven aan mijn kleintje. Afhankelijk van het type voeding dat je jouw kindje wilt geven (borst- of kunstvoeding) zal dit lijstje ietwat verschillen.

Ondanks dat ik borstvoeding wil geven, heb ik wel al wat spulletjes in huis mocht het toch niet helemaal lukken. We kunnen dan vrij snel over op kunstvoeding, mocht het nodig zijn.

Ultieme baby uitzet – onderweg

Op een gegeven moment wil je met je baby’tje voor het eerst naar buiten. Dan is het handig om alvast wat spulletjes in huis te hebben! Mocht je in het ziekenhuis willen bevallen, dan is het belangrijk dat je een autostoeltje meeneemt. Zonder autostoeltje krijg je de kleine vaak niet eens mee!

Ultieme baby uitzet – kleding

Het is natuurlijk even afwachten in welke maat jouw baby geboren wordt. In principe kun je er vanuit gaan dat baby’s worden geboren in maat 50 en na ongeveer 1 maand overgaan naar maat 56. Na 2 tot 3 maanden groeien ze in maat 62. Het is dus handig om in ieder geval wat kleertjes in zowel maat 50 als maat 56 in huis te hebben. Als de baby is geboren, kun je altijd nog (online) bijkopen; dan weet je in ieder geval zeker dat hij de kleertjes ook daadwerkelijk aan gaat doen!

Overigens hebben wij véél meer babykleding aangeschaft dan hierboven staat. Dit komt mede door een lieve oma-to-be die ontzettend van shoppen houdt en ook onze kledingsmaak heeft.

Ultieme baby uitzet – woonkamer

Zo, dit was mijn ultieme baby uitzet lijst! Ik hoop dat je er héél veel plezier van hebt. Zo ja, laat het me even weten via Instagram (@inezveringa), vind ik leuk!

Liefs, Inez

Als je via de links in dit artikel iets bestelt bij bol.com, dan ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niks extra’s voor).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *