Symptomen eerste trimester

Jongens, wat was ik moe in het eerste trimester. Stiekem nog steeds, dus een goede mascara is dan echt een must have! Deze mascara van Clinique is momenteel m’n favoriet. Deze Chubby Lash Fattening Mascara van Clinique met oversized borstel geeft me volle, zwarte wimpers, just what I need!

Maar ik was het eerste trimester niet alleen maar moe… Als je zwanger wilt worden en wacht tot het uitblijven van je menstruatie, kan het zo maar zijn dat je gefocust bent op zwangerschapsymptomen. Deze symptomen kunnen immers al vóór je positieve test optreden. Benieuwd naar mijn symptomen?

Vaak plassen

Dit was bij mij het eerste zwangerschapsymptoom. Ik wist wel dat zwangere vrouwen vaker naar de wc moesten, maar ik dacht dat dat pas op het eind in de zwangerschap zou zijn als de baarmoeder op de blaas gaat drukken. Maar schijnbaar zorgen de zwangerschapshormonen ervoor dat je nieren sneller gaan werken, resulterend in frequentere toiletbezoekjes. Ik had geen idee, en vermoedde een opkomende blaasontsteking en kocht zelfs cranberry capsules om die tegen te gaan. Ook ‘s nachts moest ik eruit. Ik had vooral de eerste 6 weken hier last van.

Vermoeid

Ook dit symptoom had ik voordat ik wist dat ik zwanger was. Het lukte me niet meer om 10 km naar werk te fietsen, en zelfs de (dubbele) trap oplopen was vermoeiend. Op een gegeven moment was de vermoeidheid zo extreem dat ik iedere avond om half 9 op bed lag en ik 2 keer niet anders kon dan thuiswerken i.p.v. op kantoor. Alleen maar blij dat die mogelijkheid er was en ik me niet ziek heb hoeven melden!

Buikpijn

Nouja, pijn wil ik het niet noemen. Ik kan het moeilijk omschrijven, ik VOELDE m’n buik gewoon. Het voelde een beetje als ovulatiepijn. Later een trekkerig gevoel. En als ik snel opstond, kreeg ik een steekje in m’n buik. Het is natuurlijk m’n eerste zwangerschap, dus ik weet niet zo goed wat wel of niet erbij hoort, maar ik vermoed dat dit bandenpijn is en komt door het groeien van m’n baarmoeder. Vanaf ongeveer 7 weken verdween de “pijn” en heb ik enkel nog soms een steekje als ik snel opsta.

Grotere borsten

In de eerste 6 weken groeiden m’n borsten vrij hard. Er stond spanning op en ze waren gevoelig. Inmiddels is de spanning weg, maar zijn ze wel nog steeds een klein cupje groter dan normaal en groeien ze langzaam maar gestaag door.

Zoals je merkt, verdwenen veel symptomen rond de 6e en 7e week van mijn zwangerschap. Dat vond ik best eng, want dan kan ook slecht nieuws betekenen! Gelukkig had ik zowel in week 7 als in week 8 een echo met een mooi kloppend hartje, dus ik vertrouwde er maar op dat alles goed ging daar beneden. Je hoort al die verhalen van vrouwen die ziek, zwak en misselijk zijn in de eerste 12 weken, maar dat hóeft dus niet!

Liefs, Inez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *