Smoothing primer – Etos

Op zoek naar een budget primer? Vandaag geef ik je mijn mening over de smoothing primer van de Etos!

Smoothing primer - Etos

Wat is een primer?

Een primer is een make-up product, vaak in de vorm van een gel of crème, die je aanbrengt ná je gezichtsverzorging en vóór je overige make-up. Dus in de praktijk breng je een primer aan na je dagcrème of SPF en voor je foundation. Een primer is vaak transparant: je huid wordt mooier en gladder, maar het heeft geen dekkend effect. Het dient als het ware als “basis”, zodat de rest van je make-up er nóg mooier uitziet. Er zijn verschillende type primers. Zo kunnen ze:

  • een grauwe huid doen oplichten
  • fijne lijntjes en poriën opvullen
  • je huid matteren
  • je gezichtskleur egaliseren
  • make-up langer laten zitten

Ik kies vaak voor een primer die mijn huid egaliseert door fijne (droogte)lijntjes en poriën op te vullen en de roodheid in mijn gezicht wat te neutraliseren.

Smoothing primer – Etos

Ik gebruik niet altijd een primer, maar een van mijn favoriete primers is de “Photo Finish” primer van Smashbox. Hij is wat aan de prijs, maar doet wel z’n werk. Maar een budget variant is altijd mooi meegenomen! De smoothing primer van de Etos deed me qua verpakking erg denken aan de Smashbox primer; dat maakte me nieuwsgierig en daarom nam ik ‘m mee naar huis.

En ik ben enthousiast! Je hebt ongeveer een erwtje qua hoeveelheid nodig. Het product smeert gemakkelijk uit en je huid voelt fluweelzacht. Mijn huid wordt direct egaler: fijne lijntjes (op m’n voorhoofd en bij mijn ogen) zijn minder zichtbaar en m’n roodheden zijn wat geneutraliseerd. Prima basis voor de rest van mijn make-up. Ik merk alleen niet dat deze primer iets doet voor de houdbaarheid van mijn make-up. Dus als je wil dat jouw primer je make-up langer mooi laat zitten, dan zou ik deze laten liggen.

Deze primer is voor €5,99 te koop bij de Etos. Meer reviews lezen over make-up producten van de Etos?

Liefs, Inez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *