Review van The Ordinary (anti-aging)

Gezichtsverzorging met ingrediënten die écht wat doen, zonder irriterende stoffen. Het is even zoeken, maar zowel in het hoge als lage segment is goede huidverzorging te vinden. Een betaalbaar skincare merk waar ik momenteel helemaal weg van ben is The Ordinary: doeltreffende producten die zéér betaalbaar zijn.

The Ordinary anti-aging

The Ordinary

The Ordinary heeft integriteit hoog in het vaandel; dit uit zich in eerlijke producten voor een betaalbare prijs. The Ordinary heeft voor elk huidprobleem een aanpak (schema) met verschillende producten die binnen korte tijd een verschil kunnen maken. Je kunt dus je eigen skincare-routine samenstellen, precies aangepast op jouw behoeftes. Alle producten bevatten slechts enkele actieve ingrediënten (zoals retinoïden, vitamine C oplossingen, antioxidanten, diverse AHA’s of 100% natuurlijk oliën) waardoor je de producten naar wens kunt combineren.

De verpakking van de The Ordinary producten is zeer minimalistisch en het merk doet nauwelijks iets aan marketing om onnodig hoge kosten te vermijden. De doosjes en flesjes vertellen je de ingrediënten zonder misleidende informatie. Dit maakt het echter soms moeilijk om wijs te raken uit het grote aanbod. Zeker als je geen achtergrond hebt in cosmetica. Je ziet immers alleen de ingrediënten op de verpakking, zonder kreten als “anti-aging” of “zuivert onzuiverheden”. Gelukkig heeft The Ordinary een aantal schema’s opgesteld, met stappen die je kunt volgen voor jouw huidprobleem. Ik heb een droge huid en word bijna 30. Daarom heb ik het anti-aging schema (“regimen for general signs of age”) gevolgd. Check de “regimen guide” van The Ordinary wat het ideale schema is voor jouw huidprobleem!

The Ordinary in de ochtend

Volgens het anti-aging schema, start je de ochtend met het Buffet Serum. Dit serum is ontwikkeld om meerdere tekenen van veroudering aan te pakken met een krachtige cocktail van peptiden, hyaluronzuur en aminozuren. De combinatie van 6 peptide-complexen helpt fijne lijntjes te verminderen, terwijl het hyaluronzuur de huid vult en hydrateert voor een steviger uiterlijk. Dit serum richt zich op huidsproblemen zoals dofheid, droge huid, verlies van elasticiteit, donkere vlekken, hyperpigmentatie, fijne lijntjes en rimpels. Je gebruikt dit serum vóórdat je een olie of crème aanbrengt.

Na het Buffet Serum, breng je het Hyaluronic Acid 2% + B5 Serum aan. Dit serum met pure hyaluronzuur en vitame B5 richt zich op huidproblemen als fijne lijntjes, rimpels en verlies van elasticiteit. Je gebruikt dit serum voordat je een olie of crème aanbrengt. Dit serum is een van mijn favoriete producten van The Ordinary!

Hierna gebruik je jouw eigen favoriete moisturizer. In het anti-aging schema staat geen crème gedefinieerd, dus de moisturizer heb ik geleend uit het schema voor een droge huid: de Natural Moisturizing Factors + HA Gezichtsverzorging Crème. Deze hydratatieformule met aminozuren, dermale lipiden en hyaluronzuur richt zich op hydratatie en huidherstel. Dit is je laatste stap van de huidverzorging. Persoonlijk vind ik deze moisturizer niet veel doen; dit is mijn minst favoriete product. Daarom ben ik na een aantal dagen overgestapt naar mijn oude en vertrouwde moisturizer voor de normale tot droge huid van Uncover Skincare. Vergeet niet te smeren met SPF!

The Ordinary in de avond

In de avond is het Buffet Serum weer je eerste stap. Na dit serum gebruik je 2 oliën. De eerste olie is de Granactive Retinoid 2% (of 5%) in Squalane. Deze olie richt zich op tekenen van veroudering en een ongelijkmatige teint (donkere vlekjes, hyperpigmentatie). De tweede olie is de 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil. Deze olie gebruik je na op water gebaseerde serums. Deze olie gaat huidproblemen als dofheid, droge huid en hyperpigmentatie tegen. Ik vind persoonlijk een olie ‘s avonds heerlijk! Door de olie verdampt er weinig vocht zodat je huid niet uitdroogt; perfect dus voor dames en heren met een droge huid. Ik gebruik van allebei de oliën 3 druppels (de pipetjes maken dat je heel goed kunt doseren).

Of ik deze producten nogmaals zou aanschaffen? Binnen het lage segment (relatief lage prijs) vind ik dit het beste skincare merk wat ik ooit heb geprobeerd. Niet zo’n groot budget? Dan raad ik deze producten dus absoluut aan (mijn inziens beter dan wat je bij de drogist kunt vinden). Echter, als deze producten op zijn, dan ga ik toch weer over naar de producten van Uncover Skincare. Een ander prijskaartje, maar die skincare lijkt meer te doen voor mijn huid (vooral de exfoliant en moisturizer). Even voor je beeldvorming: de prijzen van The Ordinary lopen van €5 tot €15, de prijzen van Uncover Skincare lopen van €25 tot €50.

Ik hoop dat je wat aan deze review hebt gehad! Ga jij dit merk ook eens uitproberen?

Liefs, Inez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *