Perfect Lip Kit – HEMA

Kylie Jenner, wie kent haar niet, lanceerde in 2015 haar wereldberoemde lip kits. Deze kits bevatten een vloeibare lipstick en lippotlood in dezelfde kleur. Razend populair, en daarom kwamen allerlei budgetmerken met dupes. Zo lanceerde ook de HEMA dit jaar hun perfect lip kit. Benieuwd of dit een budget topper is?

Perfect Lip Kit - HEMA

Lip Kits

Typische lip kits bestaan uit een lippotlood en een vloeibare lipstick in dezelfde kleur. Met het lippotlood omlijn je je lippen voor een strak resultaat (zeker een aanrader bij opvallende kleuren zoals felrood). Je kunt je lippen ook iets voller laten lijken door iets buiten je lip contouren te gaan. Doe dit subtiel (niet overdrijven) en dep met je vinger het potloodlijntje wat lichter, zodat je geen strakke lijnen meer ziet. Je kunt het lippotlood ook gebruiken om je hele lippen in te kleuren, zodat de lipstick langer blijft zitten en de kleur nog intenser is.

Perfect Lip Kit van de HEMA

HEMA volgt de trends en lanceerde even terug hun eigen lip kits. De kits komen in 5 kleuren met de inspirerende namen “1” tot en met “5” (gemiste kans). Nummer 2 en 5 zijn metallic en de overige 3 zijn mat. Ik nam de 4e kleur mee naar huis: een donkerrode matte liquid lipstick met matching lippotlood.

Allereerst, de verpakking ziet er prima uit: zwart met een venster in de vorm van lippen waardoorheen je de twee producten kan zien. Op de verpakking staat de naam van het product (perfect lip kit) en wat erin zit (liquid lipstick & matching lip liner). De liquid lipstick is voorzien van een sponsapplicator.

Hoe leuk ik het ook vind om budget toppers te ontdekken, dit is er helaas geen. Zodra ik de lip liner wilde aanbrengen, brak de punt af. En dan ben je klaar, want je kunt niks slijpen of omhoog draaien. Het is dus – ook zonder dat de punt afbreekt – bijzonder weinig product en dat valt me flink tegen. Daarnaast is het lippotlood absoluut niet dezelfde kleur als de lipstick, maar een stuk lichter (bijna roze te noemen).

Zal de vloeibare lipstick de kit dan kunnen redden? Nee, helaas niet. De lipstick brengt allesbehalve egaal aan en droogt heel vlekkerig op. De kleur is prachtig dieprood, maar de kwaliteit is drie keer niks, ik kon er echt niks mis mee. Helaas, pindakaas, niet alle budget items zijn een schot in de roos!

De perfect lip kit is bij de HEMA te koop voor €6,50. Lees hier al mijn reviews over make-up producten van de HEMA.

Liefs, Inez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *