NIVEA Styling Looks (Volume) – Eerste indruk!

Vanuit mijn werk bij JohnBeerens.com kom ik in aanraking met de beste en meest luxe haarverzorging. Deze mooie producten zien jullie dan ook regelmatig voorbij komen. Toch vind ik het op z’n tijd ook leuk om weer eens wat van de drogist te testen! Zo was ik erg benieuwd naar het nieuwste concept van NIVEA, namelijk de NIVEA Styling Looks. Ik heb de volume-lijn getest en deel vandaag mijn eerste indruk van deze producten met jullie!

NIVEA Styling Looks – het concept

NIVEA heeft recent vier nieuwe haarstyling routines gelanceerd die elk op maat zijn gemaakt voor een bepaalde look; Steil, Volume, Krullen en Textuur. De productlijnen bestaan ieder uit een 3-stappen programma dat is opgebouwd uit prep, form en finish producten. En omdat jij weet of bijvoorbeeld een spray of een mousse beter werkt voor jouw haar, kun je kiezen uit vier à vijf verschillende producten per lijn. Zo blijf je trouw aan je persoonlijke styling routine, maar mét het gemak en het voordeel van producten die zijn ontwikkeld om elkaar te versterken.

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik altijd op zoek ben naar producten die enerzijds volume geven aan m’n haar, en anderzijds m’n droge puntjes verzorgen. Ik was dus wel benieuwd naar de volume-lijn!

NIVEA Styling Looks Stap 1: Prep

NIVEA Styling Looks

De eerste stap in de nieuwe haarstyling routine van NIVEA is de prep-fase met een primer. Net als bij je make-up routine, is de primer de basis die ervoor zorgt dat alle stappen die je daarna zet meer effect hebben en gaat schade door borstelen, föhnen en stylen tegen (hittebescherming tot 220°C). Ook is de primer verrijkt met een micro-fijne droge olie die het haar verzorgt en hydrateert, zonder te verzwaren.

Mijn eerste indruk van deze primer is goed! Deze primer beschermt je haar goed tegen hitte. Hoewel de primer verrijkt is met olie, heb ik niet echt het gevoel dat deze primer je puntjes echt goed verzorgt. Ik zou dus wel aanraden om een verzorgend serum te blijven gebruiken.

NIVEA Styling Looks Stap 2: Form

NIVEA Styling Looks

In deze fase ga je aan de slag met de echte styling van het haar. Met de juiste spray, mousse of crème geef je het kapsel de gewenste vorm. Deze stap bevat bij de volume-lijn 2 producten: een plumping mousse en een root lifting spray. Beide type producten gebruik ik normaliter graag en mijn eerste indruk van de plumping mousse is gelukkig prima! Deze mousse geeft mijn haar extra body, wat ik erg fijn vind. De root lifting spray geeft m’n haaraanzet inderdaad een lift, maar lijkt mijn haar wel wat vettig te maken. Ik denk dat je hier geen last van hebt als je dikker en/of stugger haar hebt dan ik. Anders even oppassen met de hoeveelheid! Zoals zo vaak, less is more 😉

NIVEA Styling Looks Stap 3: Finish

NIVEA Styling Looks

Nu je het haar in model hebt gebracht, zorg je er in deze laatste fase voor dat het nóg langer in model blijft. Zo krijg je gezond, glanzend haar zoals jij het graag ziet; in dit geval met veel volume. Je hebt in de volume-lijn keuze uit 2 sprays: de forming spray met flexibele hold (4 uit 5) en de volume hair spray met strong hold (5 uit 5) voor extra veel volume. De spray met flexibele hold geeft direct een prachtig resultaat (je kunt je haar heel mooi in model brengen), maar heeft voor mijn lange haren niet genoeg hold om dit model een dag lang vast te houden; het wordt toch snel weer steil. Daarom is de spray met strong hold mijn favoriet!

NIVEA Styling Looks

Welke lijn zou jou het meest aanspreken: Steil, Volume, Krullen of Textuur?

Liefs, Inez

Dit artikel is tot stand gekomen vanuit een (onbetaalde) samenwerking met Het PR Bureau namens Beiersdorf, waarbij ik producten ter review heb ontvangen. Lees hier meer over contact & pr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *