Mijn Olaplex routine! Nummer 3, 4, 5 & 6

Olaplex, dé herstelbehandeling voor je haar! Ik ben zo blij met deze haarverzorgingsroutine, dus ik vertel je er graag meer over.

Olaplex

Wat is Olaplex?

Je haar kan beschadigen door het stylen, föhnen en verven van je haar. Olaplex (waarnaar het merk en de producten zijn vernoemd) is een chemische verbinding die de kapotte verbindingen in het haar koppelt. Dit zorgt ervoor dat de structuur van beschadigd haar wordt hersteld en het haar sterker is dan ooit tevoren. Afgezwakte en droge haren krijgen versteviging en hydratatie tot diep in de kern. Oftewel, je haar is weer in top conditie.

Er zijn maar liefst 7 stappen in de Olaplex routine. De eerste twee stappen vinden plaats in de kapsalon, alle andere stappen zijn voor thuis. Je kunt iedere stap afzonderlijk van elkaar gebruiken en je kunt ook prima stap 3 t/m 7 gebruiken zonder eerst stap 1 en 2 te hebben ervaren in de kapsalon.

Olaplex No.3

Klinkt als een boel werk, maar in de praktijk valt dat allemaal wel mee. Je begint met de Olaplex No.3 Hair Perfector Treatment. Deze treatment breng je aan op handdoekdroog haar en laat je minimaal 10 minuten inwerken. Ik doe deze stap vaak nog voordat ik in bad of onder de douche stap: ik maak m’n haar nat, breng de treatment aan en laat het lekker inwerken. Ik heb deze treatment ook een tijd gebruikt zonder de erop volgende stappen, en toen zag ik ook direct een fantastisch resultaat! Dit is echt een top product: mijn droge puntjes zijn in no-time weer zacht en glanzend.

Olaplex No.4 en No.5

Nadat je de treatment hebt uitgespoeld, is het tijd om je haar te wassen met de Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo: een reinigende en hydraterende shampoo die jouw haar een extra glans geeft en de haarstructuur zichtbaar verbetert. Hoewel de shampoo geen sulfaten bevat, schuimt ie wel lekker (vind ik toch altijd wel een fijn gevoel). Deze shampoo maakt m’n haar goed schoon en is zacht voor m’n haar.

Na de shampoo, gebruik je de Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner: een hydraterende en ontklittende conditioner waarmee je de structurele schade van chemisch behandeld haar verbetert. Deze conditioner maakt m’n droge puntjes en de lengtes van mijn haar heerlijk zacht en gezond. Wederom een top product als je last hebt van droog haar.

Olaplex No.6 en No.7

Tot slot gebruik je de Olaplex No. 6 Bond Smoother Styling Crème. Dit is een herstellende leave-in stylingcrème die pluizend haar elimineert, het haar hydrateert en een beschermende werking heeft voor alle haartypes. Ik vind deze crème het minst verzorgend van alle stappen. Ik gebruik liever het L’Alga SeaLush Serum nadat ik mijn haren heb gewassen. Ik breng een klein beetje van dit serum aan in m’n puntjes en laat dit de hele nacht inwerken, dan heb ik ‘s ochtends super zachte lokken. Ik gebruik de styling crème van Olaplex vooral als ik mijn haren heb gekruld en deze krullen vervolgens uitborstel; dan elimineert de crème eventueel pluizig haar. Je hebt ook nog de Olaplex No.7 Bonding Oil, maar die gebruik ik niet omdat ik liever een crème of serum in mijn haar gebruik dan een olie. Je kunt de crème en olie ook allebei gebruiken voor optimaal resultaat.

Naar welk product ben jij het meest benieuwd?

Liefs, Inez

Disclaimer: door mijn werk bij JohnBeerens.com krijg ik de kans om veel beauty items (gratis) te testen. Alleen de producten waar ik écht enthousiast over ben, verschijnen op mijn blog. Ik heb deze producten (met personeelskorting) zelf betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *