Make-up blender – Etos

Ik maak me het liefst op met een make-up spons. Werkt hygiënisch (geen foundation op je vingers) en nog belangrijker, het zorgt voor een prachtige egale basis. Tenminste, als je een goede spons hebt.

Het liefst gebruik ik de welbekende beauty blender: een spons in de vorm van een eitje van heel zacht materiaal. Één nadeel, dat sponsje is nogal aan de prijs, namelijk €19,95. Dat is ‘t wat mij betreft helemaal waard, want ik heb er iedere dag veel plezier van, maar hé, als het goedkoper kan, waarom niet. Daarom nam ik deze “make-up blender” van de Etos mee. Een overduidelijke dupe van de beauty blender, maar dan voor slechts €4,99.

In tegenstelling tot de beauty blender is de spons aan de onderkant niet rond maar afgeplat. Nu maakt dit voor mij niet echt uit, omdat ik altijd de zijkant en het puntje van de spons gebruik. Verder voel je direct dat de spons van de Etos een stuk harder is dan de originele beauty blender. Ook als je ‘m nat hebt gemaakt (tip: maak de spons nat voor gebruik zodat ie minder product opneemt). Wat ook opvalt, is dat de spons echt enórm groeit als ie nat is. Ik denk dat het formaat wel 1,5 keer zo groot wordt als je nu ziet op de foto. Verder doet de spons prima z’n werk. Ik vind dit sponsje dan ook fijner werken dan een willekeurig ander sponsje, kwast of m’n vingers.

Als je de beauty blender niet kent, is dit echt een prima sponsje om je make-up mee te doen. Werkt prettig en brengt mooi egaal aan. Ben je echter de beauty blender gewend, dan merk je wel echt verschil en mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de duurdere variant.

Welke tool gebruik jij voor je foundation en concealer?

Liefs, Inez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *