Cien gezichtsverzorging – Lidl

Dé hype van dit moment: de Cien gezichtsverzorging van Lidl! Nu kom ik zelf eigenlijk nooit bij deze supermarkt, maar voor deze verzorgingslijn maakte ik een uitzondering. Het schijnt namelijk zo te zijn dat de crèmes en het serum van Cien bijna dezelfde bestanddelen hebben als één van de duurste crèmes ter wereld; La Prairie Cellular Radiance Cream. Die crème kost je rond de €570, die van de Lidl kost €3,99. Dat belooft wat, dus ik testte deze lijn uit!

Cien gezichtsverzorging - Lidl

De gehypte beautylijn bestaat uit een dagcrème, nachtcrème, oogmousse en serum. Hoewel je ieder item voor slechts €3,99 in huis hebt, zien de verpakkingen er allesbehalve budget uit. Dit door de stevige, glazen potjes en luxe uitziende deksels. Deze lijn belooft rimpels tegen te gaan en natuurlijke celvernieuwing te stimuleren; direct resulterend in een mooie glow. Ik ben benieuwd!

Cien gezichtsverzorging Lidl – serum

Je brengt (na het reinigen van je gezicht) als eerste het serum aan. Het serum zit in een luchtdichte verpakking met een pompje; dit werkt hygiënisch en zorgt ervoor dat goede ingrediënten niet vervliegen. Ik heb aan één pompje genoeg voor m’n gezicht en gebruik daarna nog één pompje voor m’n hals en decolleté. Het serum heeft een dunne textuur, smeert fijn uit en werkt lekker hydraterend. Het serum trekt snel in, zodat je gelijk verder kunt met de volgende stap. Deze serum doet precies wat ik verwacht van een (budget) serum.

Cien gezichtsverzorging Lidl – oogmousse

Na het serum breng je de oogmousse aan. Deze mousse zit in een paarse tube; wederom hygiënisch en goed voor het behoud van alle actieve ingrediënten. De substantie verraste me: de mousse heeft eerder de substantie van een gel dan van een mousse. Deze mousse (of gel) is zeer geschikt voor de gevoelige huid rondom je ogen. Het vult optisch gelijk de fijne lijntjes op. Ik klop deze mousse/gel met m’n vingers voorzichtig in m’n huid rondom m’n ogen. Je hebt aan de hoeveelheid van een klein erwtje ruim voldoende voor beide ogen. Ook de oogmousse smeert fijn uit en werkt direct hydraterend.

Cien gezichtsverzorging Lidl – dag en nachtcrème

Na de oogmousse breng je ofwel de dag- ofwel de nachtcrème aan. De dagcrème (met SPF 15) is bedoeld als bescherming van de huid gedurende de dag; de nachtcrème als ondersteuning voor het herstel in de nacht. Beide crèmes zitten in een potje. Hoewel de potjes er luxe uitzien, werkt dit minder hygiënisch dan een flacon; vind ik jammer. De crèmes zijn dik en voelen vol aan, maar trekken – net als de andere producten in deze lijn – wel snel in. Je huid is na gebruik heerlijk gehydrateerd en de crèmes laten geen vettig laagje achter.

Cien gezichtsverzorging Lidl – eindoordeel

Wat ben ik enthousiast over deze verzorgingslijn! Ik heb een droge huid en na gebruik van deze producten is mijn huid intensief gehydrateerd en glowy. Ik weet niet in hoeverre dames met een normale tot vette huid enthousiast zullen zijn over deze lijn, maar deze lijn is zeker een aanrader voor meiden met een normale tot droge huid!

Deze verzorgingslijn is een Limited Edition. Mocht je ‘m ook willen uitproberen, dan zou ik dus niet te lang wachten met je bezoekje aan de Lidl! Ga jij deze lijn uitproberen?

Liefs, Inez

Lees hier meer beauty reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *