3 stappen systeem Clinique

Eén keer in de zoveel tijd gooi ik mijn skincare routine om; altijd leuk om nieuwe producten uit te proberen. Deze keer koos ik voor het 3 stappen systeem van Clinique, aangevuld met een dagcrème. Spoiler alert: ik ben razend enthousiast! 🤩

Iedere huid heeft een andere verzorging nodig, en daar heeft @cliniquenl bij het 3 stappen systeem dan ook rekening mee gehouden. De serie bestaat uit diverse producten voor vier verschillende huidtypen en ik heb de lijn voor de droge / gecombineerde huid (goed geadviseerd bij @mooiparfumerienederland). Voordat je start met het 3 stappen plan, verwijder je je make-up. De eerste stap in het 3 stappen plan is het reinigen van je huid met een milde vloeibare zeep. Ik gebruik deze zeep meestal alleen ‘s avonds. De zeep komt transparant uit het pompje en schuimt lichtjes als je het aanbrengt op je vochtige gezicht. Ik vind ‘m heel fijn; geeft me een schoon en fris gevoel zonder dat m’n huid strak of droog aanvoelt.

De tweede stap is een exfoliërende lotion, die je dode huidcellen verwijdert, zodat je nieuwe en frisse huid tevoorschijn komt. Zeker voor dames met een droge huid maakt exfoliëren het verschil. Ik was wat huiverig voor deze specifieke lotion omdat ie alcohol bevat en ik m’n huid daar eigenlijk niet aan wil blootstellen. Maar ook deze lotion bevalt me super; geeft me een brandschoon gevoel en laat m’n gezicht er fris en helder uitzien.

De laatste stap is de moisturizing lotion. Deze lotion helpt de vochtbarrière te versterken. Mijn inziens een ideale laatste stap: kalmeert mijn huid en zorgt dat m’n dagcrème nóg beter wordt opgenomen. Als dagcrème gebruik ik de Smart Custom-Repair Moisturizer: vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpels, egaliseert de teint, lift en hydrateert. 

Heerlijk om zo je dag te beginnen en af te sluiten!

Mocht jij ook willen overstappen op een verzorgingslijn zoals deze, dan raad ik je aan om je goed te laten adviseren. Zo had ik eerst een hydraterende gel in m’n handen (je weet wel, die oranje Moisture Surge die je in alle reclames ziet), maar mijn 29-jaar-oude-gezicht bleek toch iets rijkers nodig te hebben dan enkel hydratatie. Wist ik stiekem ook wel maar toch. 🤓

Liefs, Inez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *